x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională

Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   06:00
Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională

Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a din 2024, a anunțat vineri Ministerul Educației.

Probele încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul, transmite Ministerul Educației.

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Ministerul Educației precizează că rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Luni va avea loc simularea la Limba și literatura română, marți la Matematică, iar miercuri la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: simulări evaluare nationala