x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Bucureşti schimbă nota de admitere

Universitatea Bucureşti schimbă nota de admitere

24 Feb 2017   •   19:00
Universitatea Bucureşti schimbă nota de admitere
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Senatul Universităţii din Bucureşti a luat decizia de a creşte media minimă de admitere la studii de masterat de la cinci, cât a fost în 2016, la şase, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere 2017.

“Noutatea majoră a metodologiei de admitere la studiile de masterat 2017 o reprezintă creşterea mediei minime de admitere, de la cinci (5), în 2016, la şase (6), în 2017. Media minimă de admitere va fi stabilită de consiliul facultăţii, dar nu poate fi mai mică decât 6 (şase)”, se arată în documentul aprobat ieri de Senatul Universităţii din Bucureşti, conform unui comunicat al instituţiei.

Potrivit documentului, vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere la admitere, o singură dată, în cadrul Universităţii din Bucureşti, candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, dar şi copiii personalului didactic în activitate şi cel pensionat, precum şi copiii personalului încadrat în instituţiei.

Potrivit metodologiei, un student poate urma concomitent cel mult două programe de studii, indiferent de ciclul de studii, însă Universitatea asigură finanţarea de la buget pentru un singur program de master.

Admiterea la programele masterale se desfăşoară în sesiunea Iulie - Septembrie 2017, pe locuri finanţate de la buget şi pe cele cu taxă, atât pentru învăţământul cu frecvenţă, cât şi pentru cel cu frecvenţă redusă.

 

×