x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 13 persoane executate pentru acte teroriste în China

13 persoane executate pentru acte teroriste în China

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   19:19
13 persoane executate pentru acte teroriste în China

Treisprezece persoane au fost executate luni pentru atacuri teroriste şi fapte de violenţă în regiunea autonomă uigură Xinjiang din nord-vestul Chinei, informează Xinhua.

Cei 13 au fost implicaţi la organizarea şi conducerea de grupări teroriste, crime, incendieri, jafuri, precum şi producerea, stocarea şi transportul ilegal de explozibil, după cum au stabilit tribunalele locale din Aksu, Turpan şi Hotan. Între victimele lor se numără ofiţeri de poliţie, oficiali guvernamentali şi civili, iar acţiunile lor au provocat distrugeri masive de proprietăţi şi au pus grav în pericol securitatea publică, au subliniat instanţele.

Toate pedepsele capitale au primit aprobarea Curţii supreme a ţării, aşa cum se cere în China.

Într-unul din cazuri, trei acuzaţi au fost condamnaţi pentru organizarea şi comiterea de atacuri asupra unui post de poliţie, a unui hotel, a unei clădiri guvernamentale şi a altor imobile şi pentru uciderea a 24 de ofiţeri şi poliţie şi civili, în localitatea Lukqun din prefectura Turpan, la 26 iunie anul trecut.

"Executarea criminalilor implicaţi în atacuri teroriste şi crime violente vine ca răspuns la apelurile din partea tuturor grupurilor etnice, descurajează activităţile criminale şi demonstrează determinarea Partidului Comunist şi a guvernului în combaterea terorismului", a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului popular regional din Xinjiang.

Tot luni, alte trei persoane au fost condamnate la moarte de o instanţă intermediară din Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, în legătură cu un atac terorist produs în piaţa Tiananmen din Beijing în octombrie 2013, aminteşte Xinhua.

×
Subiecte în articol: terorism china executie