x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2.300 de păsări moarte găsite pe o plajă din Chile

2.300 de păsări moarte găsite pe o plajă din Chile

12 Mai 2012   •   12:33
2.300 de păsări moarte găsite pe o plajă din Chile

Cel putin 2.300 de pasari moarte au fost gasite pe plajele dintre Cartagena si Playa de Santo Domingo, din Cile, a anuntat directorul Muzeului de Istorie Naturala din San Antonio, Jose Luis Britos, citat de CNN.

Multe dintre pasari, care provin din mai multe specii, aveau aripile rupte si rani pe corp, semn ca fusesera prinse in plasele de pescuit.

Britos spune ca astfel de incidente se intampla an de an, dar nu de o asemenea magnitudine. Intr-un an obisnuit sunt gasite in jur de 15-20 de pasari.

O ipoteza a numarului enorm de pasari marine moarte ar fi fenomenul El Nino. Cum temperatura scade in Chile, in aceasta perioada a anului, pasarile marine migreaza de obicei spre nord, catre ape mai calde.

Cum vremea se mentine anormal de calda in Chile si in apele sale, pasarile au ramas in aceste ape, profitand si de faptul ca anchoele si sardinele care traiesc pe coasta statului Peru au migrat catre sud, cautand ape mai reci.

Asa s-ar explica si faptul ca atat de multe pasari au fost prinse in plase si apoi aruncate.

La inceputul acestei saptamani, autoritatile din Peru anuntau ca vremea deosebit de calda este de vina pentru moartea a peste 5.000 de pasari marine.

Centrul National pentru Studiul El Nino, din Peru anuntase inca din februarie ca fenomenul climatologic a schimbat traseul curentilor marini, ceea ce afecteaza ecosistemul.

Apa tot mai calda a facut ca pestii precum sardinele sau anchoele sa migreze catre sud, pelicanii si alte pasari care se hraneau cu ele murind de foame.

Oficialitatile din Peru continua sa caute cauza pentru care aproximativ 900 de delfini au esuat pe plajele tarii, la inceputul acestui an.

×