x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3,8 milioane de euro pentru un copil dispărut

3,8 milioane de euro pentru un copil dispărut

de Irina Cristea    |    14 Mai 2007   •   00:00
3,8 milioane de euro pentru un copil dispărut
Sursa foto: MELANIE MAPS/

Pentru orice informaţie care ar duce la găsirea unei fetiţe britanice de 4 ani, dispărută in Portugalia, se oferă 3,8 milioane de euro. Suma este mai mare decăt cea promisă de SUA pentru "pontul" care ar duce la capturarea temutului Ossama ben Laden.

Trei afacerişti şi un prieten de familie oferă aproape patru milioane de euro pentru orice informaţie care ar duce la găsirea micuţei Madeleine McCann, dispărută in urmă cu 10 zile in Portugalia.

Publicaţia The Observer notează că in spatele recompensei-record de 3,8 milioane de euro se află antreprenorul Richard Branson, impresarul Bill Kenwright şi Sir Philip Green, liderul pieţei vănzării cu de-amănuntul din Marea Britanie. Cei trei au oferit peste două milioane de euro, după ce un apropiat al familiei McCann făcuse o ofertă de 1,6 milioane.

Prin comparaţie, suma oferită de Departamentul american de Stat pentru informaţii care ar duce la capturarea celui mai căutat terorist din lume, Ossama ben Laden, este de 3,7 milioane de euro.


IN PERICOL. Maddie, care a implinit sămbătă patru ani, a dispărut dintr-o cameră de hotel din staţiunea portugheză Praia da Luz, unde familia McCann se afla in vacanţă. Anchetatorii şi părinţii micuţei cred că a fost răpită. Potrivit unor informaţii difuzate săptămăna trecută, Maddie ar putea fi victima unei reţele de pedofilie. Atăt in Marea Britanie, căt şi in Portugalia s-a declanşat o amplă campanie de susţinere pentru găsirea copilului. Inclusiv fotbalistul-vedetă David Beckham a făcut un apel la eliberarea lui Maddie, iar manifestările de solidaritate includ purtarea unei panglici galbene.

×
Subiecte în articol: externe milioane