x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 64 de morţi, bilanţul tragediei de la Saiano-Şuşenskaia

64 de morţi, bilanţul tragediei de la Saiano-Şuşenskaia

22 Aug 2009   •   00:00

Bilanţul catastrofei fără precedent de la hidrocentrala Saiano-Şuşenskaia din Siberia a crescut la 64 de morţi, 11 persoane fiind în continuare date dispărute, a indicat sâmbătă ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, citat de ITAR-TASS. Echipele de salvare "au găsit 64 de trupuri, rămânând de căutat 11 persoane", a precizat el.



Peste 2.000 de persoane participă în continuare la operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime.

Aflat vineri în Hakasia, premierul rus Vladimir Putin a afirmat că cei dispăruţi pot fi consideraţi morţi, ceea ce ar face ca bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa să ajungă la 75. "Este inutil să pretindem că acest lucru nu este clar", a declarat Vladimir Putin.

Accidentul la hidrocentrala Saiano-Şuşenskaia din Siberia, cea mai mare construcţie de acest fel din Rusia şi una dintre cele mai puternice din lume, situată pe râul Enisei, în republica autonomă rusă Hakasia (Siberia Orientală), lângă frontiera cu Mongolia şi la aproximativ 4.300 de kilometri de Moscova, s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţii la hidroagregate şi aproximativ 300 de persoane se găseau în zonă în momentul catastrofei. În urma exploziei izbucnite la unul dintre transformatoare, au căzut un perete şi tavanul de la sala turbinelor, ceea ce a dus la inundarea acesteia. Cauzele catastrofei rămân deocamdată obscure.

×
Subiecte în articol: sport