x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La 83 de ani, Nancy Pelosi candidează pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA

La 83 de ani, Nancy Pelosi candidează pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   00:20
La 83 de ani, Nancy Pelosi candidează pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA
Sursa foto: Hepta

Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților din SUA, a declarat că va candida la alegerile din noiembrie anul viitor pentru încă un nou mandat în Congres.

Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a fost aleasă pentru prima dată în circumscripția sa din San Francisco în 1987, înainte de a avea două mandate de președinte al Camerei, între 2007-2011 și 2019-2023.

Ea i-a condus pe democrații din Cameră timp de două decenii, înainte de a se retrage din funcția de lider după ce republicanii au câștigat alegerile de anul trecut.

Decizia ei de a candida din nou va reaprinde cu siguranță dezbaterea privind vârsta liderilor politici din SUA, conform BBC.

"Acum, mai mult ca oricând, San Francisco are nevoie de noi pentru a promova valorile orașului și pentru a continua redresarea noastră", a scris Pelosi într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Pelosi este prima femeie din istoria SUA care a ocupat funcția de președinte al Camerei Reprezentanților și a jucat un rol esențial în promovarea - sau contracararea - agendei mai multor președinți.

Ea este recunoscută ca fiind cea care a reușit să facă să treacă legislația în domeniul sănătății semnată de fostul președinte Barack Obama, precum și proiectele de lege privind infrastructura și schimbările climatice sub conducerea președintelui în exercițiu Joe Biden.

De asemenea, Pelosi l-a provocat direct pe Donald Trump de-a lungul președinției sale, fiind celebră pentru faptul că a rupt o copie a discursului său privind starea Uniunii.

Ea a demisionat din funcția de lider democrat după ce republicanii au recâștigat la limită Camera în alegerile de anul trecut, iar Kevin McCarthy a fost ales președinte al Camerei după un proces îndelungat.

Această decizie de a renunța la funcția supremă a alimentat speculațiile potrivit cărora ea se va retrage după alegerile de la mijlocul mandatului din 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nancy pelosi