x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A început contraofensiva ucraineană: se dau lupte grele pe linia frontului

A început contraofensiva ucraineană: se dau lupte grele pe linia frontului

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2023   •   21:05
A început contraofensiva ucraineană: se dau lupte grele pe linia frontului
Sursa foto: Hepta

A început contraofensiva ucraineană. În timp ce Kievul păstrează tăcerea asupra mult așteptatei sale contraofensive militare, luptele fac ravagii în mai multe zone de pe linia frontului. Trupele militare din Ucraina şi-au intensificat atacurile, începând de seara trecută, pe linia frontului din partea de sud-est a ţării.

Ucraina a început contraofensiva, scrie The Washington Post care citează surse din armata ucraineană. Luptele s-ar da în regiunea Zaporojie, unde armata ucraineană ar încerca să taie legătura dintre forțele rusești și Crimeea.

O înregistrare video, publicată zilele trecute de armata lui Zelenski, arată mai mulți soldați ucraineni, în echipament de luptă complet, ținând un deget în dreptul buzelor. „Planurile iubesc tăcerea. Nu va fi niciun anunț de începere!”, transmit cuvintele care apar pe ecran, însoțind imaginile.

"Din relatările presei internaţionale, reiese că există operaţiuni ofensive în zona de sud-est şi la Bahmut, unde ucrainenii atacă.

De asemenea, apar două tipuri de relatări: una rusească, cum că ar fi respins atacurile ucrainene cu grele pierderi. 

A doua este pro-ucraineană şi spune că operaţiunile lor au început şi deja sunt câteva succese tactice, în sensul că au fost cucerite nişte teritorii de minimă importanţă în cele două zone amintite", a spus istoricul Marian Zidaru, joi, la Antena 3 CNN.

"Lucrurile se vor precipita şi pe burse, dar şi poltiic.

Probabil că va fi o reuniune de urgenţă a NATO, probabil că va fi o întâlnire de urgenţă între Putin şi Erdogan, probabil că se vor solicita inclusiv noi resurse militare şi financiare pentru Ucraina, deci intrăm într-o nouă etapă a războiului", este de părere analistul politic Bogdan Chirieac.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

razboi ucraina

×
Subiecte în articol: contraofensiva ucraina razboi