x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Elizabeth Peña. Actriţa americană avea 55 de ani

A murit Elizabeth Peña. Actriţa americană avea 55 de ani

16 Oct 2014   •   10:15
A murit Elizabeth Peña. Actriţa americană avea 55 de ani

Actriţa americană de origine cubaneză Elizabeth Peña, cunoscută din rolurile sale în filme precum 'La Bamba' sau 'Jacob's Ladder', a murit marţi la Los Angeles la vârsta de 55 de ani, relatează EFE, citată de Agerpres.

'Sunt copleşit şi cu inima frântă. A fost nu doar o actriţă fantastică, ci şi una dintre cele mai minunate persoane pe care le-am cunoscut vreodată', a scris pe Twitter actorul Lou Diamond Phillips, colegul său de platou din filmul 'La Bamba'.

Născută la New Jersey, actriţa şi-a făcut debutul pe scena teatrelor new-yorkeze, iar în 1978 a obţinut primul său rol de film, în 'El Súper', de Leon Ichaso.

În cariera sa prolifică de-a lungul a peste patru decenii, Elizabeth Peña a jucat în diverse filme, precum 'Rush Hour', 'Lone Star', 'Blue Steel' sau 'Batteries Not Included', dar şi în seriale de televiziune, cum ar fi 'I Married Dora'. Peña a obţinut şi un rol secundar în mult premiatul serial de televiziune 'Modern Family', în rolul mamei personajului interpretat de Sofía Vergara.

Elizabeth Peña, care a contribuit la deschiderea porţilor Hollywood-ului pentru actorii latino-americani, a murit din cauze naturale, după o scurtă boală, a precizat reprezentanta sa, Gina Rugolo.

×
Subiecte în articol: Elizabeth Peña