x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abramovici devine cetăţean israelian

Abramovici devine cetăţean israelian

30 Mai 2018   •   13:50
Abramovici devine cetăţean israelian

Miliardarul rus şi patronul clubului de fotbal „Chelsea Londra” Roman Abramovici a sosit luni în Israel şi a obţinut cetăţenia israeliană, a anunțat canalul privat local "10", relatează AFP şi DPA.

„El a aterizat astăzi la bordul avionului său privat pe aeroportul Ben Gourion şi a primit o carte de identitate israeliană”, a informat postul de televiziune. Un responsabil al departamentului din cadrul biroului premierului Benjamin Netanyahu însărcinat cu afacerile comunităţilor evreieşti din fosta Uniune Sovietică a declarat că Abramovici a făcut o cerere de viză de imigrare în Israel la ambasada de la Moscova. „Documentele sale au fost examinate în virtutea «Legii întoarcerii». El avea efectiv dreptul la statutul de imigrant în Israel şi a obţinut o viză de imigrare”, a adăugat aceeaşi sursă. „Legea întoarcerii” dă oricărui evreu, copil sau nepot de evreu dreptul la cetăţenia israeliană, dacă o solicită. Recente informaţii de presă făceau referire la o nouă solicitare de viză britanică, de către Abramovici, după expirarea precedentei, însă dosarul său ar fi necesitat timp, iar aşteptarea a fost prea lungă. Relaţiile între Rusia şi Marea Britanie traversează o perioadă de tensiuni, din cauza  otrăvirii unui fost agent dublu rus în Anglia, pentru care autorităţile britanice acuză Moscova. Pe de altă parte, în Marea Britanie se fac auzite cu regularitate apeluri la sancţionarea ruşilor bogaţi care locuiesc în Regatul Unit.

Abramovici are o avere de aproximativ 11,5 miliarde de dolari. Noii cetăţeni ai Israelului sunt scutiţi de taxe pe venit pentru următorii 10 ani.

 

 

×
Subiecte în articol: abramovici cetatean israelian