x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abu Al-Zarqawi isi linge ranile in Iran

Abu Al-Zarqawi isi linge ranile in Iran

29 Mai 2005   •   00:00

Ranit in urma cu cateva saptamani de americani, liderul Al-Qaeda din Irak s-ar afla in prezent in Iran, in asteptarea unei operatii, scria ieri o publicatie britanica. Teheranul neaga insa ca l-ar gazdui pe terorist.

  • de ANA ILIE
  • LA MARE PRE}. Al-Zarqawi este c`utat de americani [i-n gaur` de [arpe
    Soarta teroristului numarul unu din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, este inca necunoscuta, desi o publicatie britanica dadea ieri drept sigura stirea ca acesta, grav ranit, ar fi gasit refugiu in Iran. Oficialii de la Teheran au negat insa vehement ca liderul retelei Al-Qaeda in aceasta tara, pe capul caruia americanii au pus o recompensa de milioane de dolari, s-ar afla pe pamant iranian.

    INFORMATII DE LA SURSA. Cotidianul britanic Sunday Times a afirmat ca Al-Zarqawi a primit mai multe lovituri de srapnel in zona pieptului in timpul unei infruntari cu fortele americane si ar fi putut fi transportat in Iran. De acolo, sustinatorii sai ar putea incerca sa il transporte in alta tara, pentru o operatie. Publicatia cita un inalt comandant al insurgentei irakiene, care ar fi declarat ca Zarqawi, de origine iordaniana, a fost ranit grav in urma cu trei saptamani, cand o racheta americana a lovit convoiul cu care se deplasa.

    RANI GRAVE. "Srapnelul a patruns in corp intre umarul drept si piept si a ramas blocat acolo", a spus comandantul, adaugand ca un al doilea srapnel i-a patruns teroristului in piept, dar a iesit prin spate. "Au existat ingrijorari cu privire la o eventuala leziune a sirei spinarii, dar faptul ca se poate misca in voie a eliminat aceste temeri", a mai adaugat irakianul. Sustinatorii au decis sa il transporte peste granita, in Iran, tara acuzata in numeroase randuri de Statele Unite ca adaposteste membrii Al-Qaeda.

    Iranienii au negat insa informatiile publicate de Sunday Times. "Iranul este transparent precum cristalul si nu are nimic de ascuns", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Hamid Reza Assefi, care a adaugat ca "fabricarea unor astfel de informatii este o gafa".

    ×
    Subiecte în articol: externe