x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Academia de Artă din New York ajută poliţia să identifice opt persoane găsite decedate la graniţa SUA - Mexic

Academia de Artă din New York ajută poliţia să identifice opt persoane găsite decedate la graniţa SUA - Mexic

15 Ian 2018   •   13:26
Academia de Artă din New York ajută poliţia să identifice opt persoane găsite decedate la graniţa SUA - Mexic

Familiile a opt persoane găsite decedate la graniţa dintre SUA şi Mexic nu ştiu ce s-a întâmplat cu acestea. Persoanele nu au fost încă identificate, dar craniile lor stau în biroul examinatorului medical din Prima, Arizona, la 112 kilometri de graniţă, scrie The Guardian.

În această săptămână, într-un ultim efort de a oferi răspunsuri, artiştii de la Academia de Artă din New York au sculptat reconstrucţiile faciale ale celor opt persoane.

Studenţii, care lucrează după copii printate 3D ale craniilor şi cu informaţii obţinute în urma examinărilor medicale: greutate, sex, naţionalitate, vârstă. Fiecare student a folosit lut şi alte materiale pentru a reconstrui feţele. Rezultatul a fost fotografiat şi adăugat în Sistemul Naţional al Persoanelor Dispărute şi Neindentificate (NamUs).

Cazurile care implică migranţi găsiţi decedaţi în apropierea graniţelor sunt, în mod special, greu de rezolvat. Nu există nicio agenţie centrală care colectează informaţii despre persoanele dispărute care au trecut graniţa SUA – Mexic, iar familiile pot ezita să contacteze autorităţile.

“Dacă nu putem ridica nicio pistă în alt mod, atunci punerea unei feţe pe un craniu este un lucru bun de făcut”, a spus examinatorul medical din Pima, Bruce Anderson.

Majoritatea celor care mor în încercarea de a trece graniţa sunt omorâţi de deshidratare, căldură sau hipotermie. Corpurile se descompun rapid în căldură şi sunt mâncate de animale şi insecte. Dacă sunt găsite, acestea sunt descoperite de ofiţeri de la graniţă, grupuri umanitare, vânători şi excursionişti.

“Noi oferim răspunsuri familiilor”, a spus Anderson. “Răspunsuri foarte dureroase, dar sunt răspunsuri pe care familiile le merită. În biroul nostru de aici, nu facem diferenţe între cetăţenii americani şi naţiunile străine în încercarea de a face tot ce putem pentru a identifica persoana şi pentru a determina cauza morţii”.

×