x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șase persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Calgary

Șase persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Calgary

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2023   •   09:20
Șase persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Calgary

Șase persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Kananaskis Country, o regiune muntoasă situată la vest de Calgary, a anunțat Poliția Regală Canadiană (RCMP), citată de Reuters.

RCMP a precizat că un avion cu cinci pasageri și un pilot a plecat vineri seară de pe aeroportul Springbank, în apropiere de Calgary, în drum spre Salmon Arm, în Columbia Britanică.

Sergentul Ryan Singleton de la RCMP a declarat că s-a pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 21:30. La scurt timp după ce avionul a fost raportat ca fiind pierdut, o escadrilă a Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) cu baza în Winnipeg a efectuat căutări.

Escadrila a găsit locul prăbușirii și, cu ajutorul celor de la Alberta Parks Mountain Rescue, a căutat supraviețuitori. Cu toate acestea, toate cele șase persoane din avion au murit, a declarat Singleton.

RCMP nu a făcut publice numele victimelor.

„Recuperarea corpurilor pilotului și ale pasagerilor a fost foarte dificilă din cauza terenului dificil. Cu toate acestea, toate cele șase corpuri au fost recuperate cu succes”, a declarat Singleton, adăugând că Biroul pentru Siguranța Transporturilor din Canada desfășoară o anchetă privind accidentul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident aviatic calgary