x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acord de încetare a focului semnat între guvernul de la Kiev şi reprezentanţii separatiştilor pro-ruşi

Acord de încetare a focului semnat între guvernul de la Kiev şi reprezentanţii separatiştilor pro-ruşi

05 Sep 2014   •   16:33
Acord de încetare a focului semnat între guvernul de la Kiev şi reprezentanţii separatiştilor pro-ruşi

Reprezentanţii Kievului şi ai republicilor populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk au semnat la Minsk, în cadrul negocierilor cu participarea OSCE, un acord de încetare a focului în regiunea Donbas, începând de vineri, de la ora 18:00.

"A fost semnat un protocol de încetare a focului, începând de vineri, orele 18:00. Protocolul constă din 14 puncte, care includ toate aspectele de control, schimb de prizonieri şi alte probleme", a precizat o sursă implicată în negocieri pentru Interfax.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a deja armatei ucrainene încetarea ostilităţilor în estul ţării.

Pentru un plan de pace care să rămână valabil în estul Ucrainei, este nevoie de retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, a declarat, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, care vrea ca ţările occidentale să devină garanţii unui asemenea acord.

"Este necesară restabilirea păcii nu pe baza unui plan propus de preşedintele rus, ci pe baza celui propus de preşedintele ucrainean, care trebuie să fie susţinut de Statele Unite ale Americii (SUA) şi Uniunea Europeană (UE). Singuri nu putem să reuşim în faţa Rusiei", a declarat Iaţeniuk.

Premierul ucrainean a precizat că acest plan trebuie să prevadă "o încetare a focului, retragerea trupelor ruse şi restabilirea controlului la frontieră". (AGERPRES)

×
Subiecte în articol: armistitiu ucraina