x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actrița Nichelle Nichols, interpreta lt. Uhura din seria originală Star Trek, a murit la 89 de ani

Actrița Nichelle Nichols, interpreta lt. Uhura din seria originală Star Trek, a murit la 89 de ani

01 Aug 2022   •   09:40
Actrița Nichelle Nichols, interpreta lt. Uhura din seria originală Star Trek, a murit la 89 de ani

Actrița americană Nichelle Nichols, cunoscută mai ales pentru rolul său din serialul SF Star Trek din anii 1960, a murit la vârsta de 89 de ani, scrie BBC.

Nichols a interpretat rolul locotenentului Nyota Uhura din serial, devenind una dintre primele actrițe de culoare din SUA care a jucat un rol major.

Nichelle Nichols a murit din cauze naturale sâmbătă seara, a declarat fiul ei, Kyle Johnson.

Serialul de televiziune Star Trek a eliminat stereotipurile în anii 1960 prin distribuirea actorilor de culoare și a celor din minorități în roluri importante.

Nicholls a fost distribuită în serial în rolul locotenentului Uhura, care a fost prezentată ca un ofițer de comunicații competent și echilibrat - spulberând stereotipurile.

În 1968, ea și starul William Shatner, care l-a interpretat pe căpitanul Kirk în serial, au inovat atunci când fost protagoniștii primului sărut interrasiale din televiziune, cu toate că nu a fost unul romantic.

În ciuda succesului ei, Nicholls s-a gândit inițial să părăsească serialul, dar a fost convinsă să rămână de Martin Luther King Jr. Ea a continuat să joace în primele șase filme Star Trek apărute după încheierea serialului, în 1969.

Pe lângă activitatea de actriță, Nicholls a devenit și ambasador al agenției spațiale americane NASA, ajutând la recrutarea de femei și minorități pentru programul spațial al acesteia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nichelle nichols