x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescent de 17 ani, acuzat că a omorât un dansator pentru că era homosexual

Adolescent de 17 ani, acuzat că a omorât un dansator pentru că era homosexual

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   08:40
Adolescent de 17 ani, acuzat că a omorât un dansator pentru că era homosexual
Sursa foto: Twitter

Un adolescent de 17 ani, din New York, a fost acuzat de crimă motivată de ură. El este cercetat în cazul morții prin înjunghiere, a unui bărbat care dansa într-o benzinărie, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc pe 29 iulie și a stârnit numeroase comentarii în SUA. Dansatorul O’Shae Sibley a fost agresat de un grup din care făcea parte și adolescentul. Agresorii au folosit insulte care vizează comunitatea de homosexuali și pe cea a oamenilor de culoare.

Victima dansa pe o melodie a lui Beyonce împreună cu prietenii în timp ce își alimenta mașina cu combustibil. Ei au fost abordați de mai mulți bărbați care le-au cerut să se oprească din dans și au făcut declarații homofobe, a declarat șeful adjunct al poliției din New York, Joe Kenny, într-o conferință de presă.

Incidentul a stârnit indignarea comunității LGBT și i-a determinat pe Beyonce și pe regizorul Spike Lee să-i aducă un omagiu.

Joe Kenny a declarat că suspectul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este un rezident din Brooklyn care s-a predat poliției vineri. El a fost acuzat de crimă motivată de ură și de posesie ilegală de armă, a precizat Kenny.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: O’Shae Sibley crima new york