x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AESA - Călătoriile cu avionul, mai sigure ca oricând în 2013

AESA - Călătoriile cu avionul, mai sigure ca oricând în 2013

de Agerpres    |    08 Ian 2014   •   22:19

Călătoriile aeriene au fost mai sigure decât oricând în 2013, în pofida traficului în creştere constantă, a anunţat Agenţia europeană pentru securitatea aeriană (AESA), care a consemnat anul trecut 17 accidente soldate cu 224 de victime, transmite AFP.

'Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviaţiei comerciale şi, în acelaşi timp, un record în materie de securitate', se arată într-un comunicat al agenţiei cu sediul la Koln (Germania).

'În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai puţine la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an', potrivit AESA.

Agenţia subliniază că pe parcursul lui 2013 nu s-a înregistrat niciun accident în ţările membre ale AESA, care au operat în total circa 6 milioane de zboruri comerciale şi au transportat peste 800 de milioane de pasageri.

'Europa continuă să deţină recordul de securitate în lume, dar acest lucru nu trebuie considerat un fapt împlinit. În condiţiile în care traficul aerian se intensifică în Europa şi în lume, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a menţine şi chiar îmbunătăţi securitatea aeriană', a remarcat Patrick Ky, director executiv al AESA.

Asociaţia internaţională pentru transportul aerian (IATA), care a estimat că în 2013 a fost depăşit pragul de 3 miliarde de pasageri transportaţi cu avionul, urmează să-şi publice bilanţul anual luna viitoare. În 2012, IATA a informat că s-a produs un accident la cinci milioane de zboruri, cel mai scăzut nivel de accidente de până atunci din istoria aviaţiei.

×