x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un AVION DISPĂRUT! Aeronava companiei AirAsia, cu 162 de persoane la bord, deviată de pilot pe altă rută, din cauza condiţiilor meteorologice dificile

Încă un AVION DISPĂRUT! Aeronava companiei AirAsia, cu 162 de persoane la bord, deviată de pilot pe altă rută, din cauza condiţiilor meteorologice dificile

28 Dec 2014   •   11:03
Încă un AVION DISPĂRUT! Aeronava companiei AirAsia, cu 162 de persoane la bord, deviată de pilot pe altă rută, din cauza condiţiilor meteorologice dificile

Un avion al companiei malaeziene AirAsia, care făcea legătura între Indonezia şi Singapore, cu 162 de persoane la bord, a pierdut duminică dimineaţă contactul cu centrul de control al traficului aerian, au informat autorităţile locale şi compania, citate de AFP.

"Jakarta a pierdut contactul cu zborul AirAsia, între Surabaya şi Singapore la 07h55' ora locală", a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor, J.A.Barata. "Aparatul A320-200 transporta şapte membri ai echipajului şi 155 de pasageri între care 16 copii şi un bebeluş", a precizat directorul general al aviaţiei civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo.

Zborul QZ8501 a părăsit aeroportul internaţional Juanda din Surabaya, pe insula indoneziană Java, la 05h20 şi trebuia să aterizeze pe aeroportul Changi din Singapore la 08h30 (00h30GMT). Potrivit unui comunicat al direcţiei aviaţiei civile din Singapore, contactul a fost pierdut în spaţiul aerian indonezian, la '200 de mile nautice (circa 350 km) în sud-estul frontierei între regiunile de informaţii de zbor Jakarta şi Singapore'.

AirAsia a indicat că o operaţiune de căutare a fost lansată pentru a încerca să localizeze avionul.'Pentru moment, nu avem din nefericire alte informaţii despre situaţia pasagerilor şi a membrilor echipajului aflaţi la bord', a indicat compania. 'Pilotul avionului ceruse să devieze de la traseul prevăzut în planul său de zbor din cauza condiţiilor meteorologice dificile', a adăugat compania pe contul său de Facebook.

Operaţiunile au fost angajate din centrul de căutare şi salvare a insulei Bangka, în Marea Java, potrivit autorităţilor locale.

2014 va rămâne un an îndoliat pentru aviaţia malaeziană cu pierderea a două avioane ale companiei naţionale Malaysia Airlines. La 8 martie, zborul MH370 dispărea la puţin timp după decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de pasageri la bord. Dispariţia sa rămâne neexplicată până în prezent. Se presupune că aparatul s-ar fi prăbuşit în sudul Oceanului Indian, din lipsă de carburant.

În 17 iulie, un alt Boeing al Malaysia Airlines, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, exploda în zbor, aparent doborât de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. El avea la bord 298 de persoane, dintre care 193 cetăţeni olandezi. Indonezia, arhipelag care depinde mult de transportul aerian pentru legăturile între cele 17.000 de insule ale sale, afişează totuşi încărcate bilanţuri în Asia în materie de securitate aeriană. (Agerpres)

×