x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Zarqawi a fost ranit

Al-Zarqawi a fost ranit

25 Mai 2005   •   00:00

La mai bine de o saptamana dupa ce trupele americane au incheiat fara succes o operatiune de capturare a iordanianului Abu Mussab Al-Zarqawi, un comunicat dat publicitatii de gruparea Al-Qaeda confirma ca acesta a fost ranit.

  • de MARIA TOADER
  • RÃ...SPUNS. Comunicatul Al-Qaeda sus]ine zvonul despre v`t`marea lui Zarqawi
    Cel mai cautat om din Irak se pare ca a fost intr-adevar ranit, relateaza AFP, care citeaza un comunicat Al-Qaeda, aparut pe un site de Internet. Comunicatul, semnat de Departamentul pentru Informatii al gruparii teroriste din Mesopotamia, nu prezinta insa informatii despre locul sau ziua cand Zarqawi a fost ranit. "Natiune islamica (...), il imploram pe Dumnezeu ca seicul nostru, Abu Mussab Al-Zarqawi, sa fie vindecat de ranile pe care le-a suferit in lupta sa pentru apararea religiei", precizeaza textul.

    ZVONURI. Zarqawi, inamicul public numarul unu din Irak al Statelor Unite, a fost subiectul mai multor articole, aparute in presa occidentala si acum zece zile. Publicatii precum Sunday Times sau Washington Post, citand surse militare americane, au titrat ca Zarqawi a fost ranit sau ca este bolnav. Acesta ar fi primit ingrijiri medicale intr-un spital din Irak, inainte de a disparea impreuna cu oamenii sai. Medicul care a afirmat ca l-a ingrijit marturisise, de altfel, unui ziarist din Ramadi, ca Zarqawi sangera abundent.
    Oficialii americani nu au confirmat insa nici acum zece zile si nici acum informatiile despre Zarqawi. "Le-am vazut, insa deocamdata nu le putem confirma", a subliniat Steve Hadley, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui George W. Bush.
    Contactata de France Presse, una din surorile iordanianului a declarat ca nu stie nimic despre starea acestuia.

    ×
    Subiecte în articol: externe