x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri parlamentare în Ungaria. Prezenţa la vot la reprezentanţele de pe teritoriul României

Alegeri parlamentare în Ungaria. Prezenţa la vot la reprezentanţele de pe teritoriul României

06 Apr 2014   •   23:46
Alegeri parlamentare în Ungaria. Prezenţa la vot la reprezentanţele de pe teritoriul României

Pentru alegerile parlamentare din Ungaria desfăşurate azi, la reprezentanţele de pe teritoriul României şi-au exprimat dreptul la vot 81% dintre persoanele cu drept de vot la Miercurea Ciuc şi Cluj Napoca, şi 98% la Bucureşti, potrivit Duna TV.

Peste 80% dintre maghiarii înscrişi la Consulatul General al Ungariei de la Cluj şi-au exercitat dreptul de vot în cadrul alegerilor generale din Ungaria.

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, a declarat pentru Agerpres, duminică seară, după închiderea urnelor, că este mulţumit de participarea la vot.

'Au votat 81 la sută dintre cetăţenii maghiari care s-au înscris pe liste pentru a vota aici. Înseamnă 372 de persoane din cele 459 înscrise, persoane care au sau nu domiciliul stabil în Ungaria. Procentajul este unul foarte bun, oamenii au venit să voteze, ceea ce înseamnă că au fost interesaţi de alegerile parlamentare din Ungaria', a menţionat Magdo Janos.

În cursul dimineţii de duminică, Magdo Janos a declarat pentru Agerpres că au votat şi cei care îşi exercită votul prin corespondenţă.

'Azi avem două feluri de alegeri, să zicem aşa, unul tradiţional şi celălalt prin corespondenţă, care a început pe 24 martie. Pentru cel normal avem la Cluj 459 de persoane înregistrate, din care 5% şi-au dat votul până la ora 8,30. Pentru votul prin corespondenţă până acum avem peste 20.000 de buletine de vot care au fost aduse la noi şi pe care le-am trimis la Budapesta. Aşteptăm şi astăzi să mai vină pentru votul prin corespondenţă', a menţionat, duminică dimineaţă, Magdo Janos.

Urnele de vot de la Consulatul Ungariei la Cluj au fost deschise între orele 6,00-19,00.

Aproximativ 60.000 de maghiari cu dublă cetăţenie din România şi-au exprimat, în ultimele zece zile, la consulatul general al Ungariei din Miercurea Ciuc, votul prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din Ungaria, iar alţi 1.000 erau aşteptaţi, duminică, la secţia de votate deschisă în cadrul reprezentanţei diplomatice.
Într-o clădire aparţinând Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc au fost create toate condiţiile pentru ca cele aproximativ 1.000 de persoane înscrise pe listă să poată să-şi exercite dreptul de vot, conferit în premieră după primirea cetăţeniei ungare. (D.I)
 

×