x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroportul Buffalo, închis pentru zborurile internaționale după explozia de la granița cu Canada. Autoritățile iau în calcul un atac terorist

Aeroportul Buffalo, închis pentru zborurile internaționale după explozia de la granița cu Canada. Autoritățile iau în calcul un atac terorist

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   23:48
Aeroportul Buffalo, închis pentru zborurile internaționale după explozia de la granița cu Canada. Autoritățile iau în calcul un atac terorist
Sursa foto: x

Aeroportul Internațional Buffalo Niagara a fost închis, miercuri, pentru zborurile internaționale, la plecare și sosire, scrie Reuters.

Aeroportul internațional Buffalo Niagara a fost închis miercuri pentru zborurile internaționale la plecare și la sosire, în timp ce autoritățile continuă să investigheze explozia unui vehicul la Rainbow Bridge, care face legătura între Statele Unite și Canada la Cascada Niagara, a anunțat Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) pe site-ul său.

O mașină a explodat la granița dintre SUA și Canada, miercuri seară.

FBI investighează explozia vehiculului de la graniță.

„Oficiul FBI din Buffalo investighează o explozie a unui vehicul la Rainbow Bridge, un punct de trecere a frontierei dintre SUA și Canada din Niagara Falls”, a anunțat FBI prin intermediul unui comunicat.

Vehiculul circula din SUA în Canada și se afla în apropiere de clădirea ofițerilor de frontieră.

Toate podurile sunt închise în zonă, iar clădirile guvernamentale au fost evacuate, transmite  Mediafax.

Autoritățile l-au identificat pe proprietarul vehiculului implicat în incidentul de pe Rainbow Bridge, au declarat pentru CNN surse din forțele de ordine.

Mașina venea din partea SUA și se îndrepta spre Canada, potrivit unei surse a forțelor de ordine și a unei alte surse informate cu privire la anchetă.

Oamenii legii au vizionat toate materialele video a zonei înconjurătoare în orele de când a avut loc incidentul și au descoperit că mașina pare să fi fost la un cazinou din apropiere din New York înainte de incident. Acesta este unul dintre motivele pentru care oficialii îndeamnă la prudență în etichetarea exploziei drept tentativă de atac terorist, a spus sursa.
FBI lucrează pentru a identifica cadavrele ocupantului sau ocupanților decedați din mașină și să vadă dacă există vreo dovadă de explozibil, au spus ambele surse.

Autoritățile încearcă să stabilească dacă șoferul mașinii este persoana pe numele căreia este înmatriculată, dar starea rămășițelor victimelor a făcut dificil pentru autorități să stabilească identitatea șoferului, au declarat mai multe surse pentru CNN.

De asemenea, a creat o provocare pentru autorități în a evalua dacă în mașină se aflau una sau două persoane. Oamenii legii au crezut inițial că în mașină se aflau două persoane, dar acum nu sunt siguri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Community Verified icon

×
Subiecte în articol: inchise canada alerta