x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ ECOLOGICĂ: Marea Neagră, POLUATĂ cu petrol deversat de la un oleoduct rusesc!

ALERTĂ ECOLOGICĂ: Marea Neagră, POLUATĂ cu petrol deversat de la un oleoduct rusesc!

24 Dec 2014   •   17:49
ALERTĂ ECOLOGICĂ: Marea Neagră, POLUATĂ cu petrol deversat de la un oleoduct rusesc!

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat miercuri deversarea unei cantităţi încă nedeterminate de petrol în Marea Neagră, în apropierea portului Tuapse, iar autorităţile au anunţat că vremea nefavorabilă îngreunează eforturile de evaluare şi limitare a pagubelor, anunță Reuters, conform Agerpres. 'O cantitate de petrol s-a scurs în mare', a declarat pentru agenţia britanică de presă Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse. Potrivit acestuia, nu se cunoaşte exact cât petrol a ajuns în apă, dar serviciile de urgenţă încercau să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, eforturile lor fiind îngreunate de vremea nefavorabilă.

Tuapse este un important port petrolier şi industrial, fiind situat în apropierea mai multor staţiuni ruseşti cu ieşire la Marea Neagră. Oraşul Soci, ce a găzduit cea mai recentă ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, se află la o distanţă de 118 kilometri.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut petrol în mare şi într-un râu de-a lungul căruia trece oleoductul spre rafinăria din Tuapse, operată de compania petrolieră de stat Rosneft.

×