x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la Oslo! Drone suspecte, în Norvegia

Alertă la Oslo! Drone suspecte, în Norvegia

19 Oct 2022   •   20:22
Alertă la Oslo! Drone suspecte, în Norvegia

 Cel puțin o dronă a fost observată în apropiere unui aeroport din Norvegia, iar autoritățile au decis închiderea acestuia, potrivit Sky News.

Aeroportul din cel de-al doilea oraș ca mărime al Norvegiei a fost închis miercuri pentru scurt timp după ce localnicii au observat cel puțin o dronă în apropiere, scrie Mediafax

Agenția norvegiană de știri NTB a anunțat că incidentul s-a produs la aeroportul din Bergen. Acesta este situat în apropierea principalei baze navale a Norvegiei, iar spațiul aerian a fost închis. Baza Haakonsvern este una dintre cele mai mari baze militare maritime din nordul Europei.

Armata norvegiană și operatorul aeroporturilor de stat Avinor au fost notificate după ce prima dronă observată pe aeroportul Bergen a fost raportată la ora 4.15 (3.15 BST), a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Orjan Djuvik. Alte apariții au fost raportate ulterior.

„Pot exista, de asemenea, observații care ar putea fi alte fenomene, de exemplu vremea. Nu suntem siguri dacă este vorba de una sau mai multe drone, dar suntem siguri că este vorba de cel puțin una", a declarat Djuvik.

La nord de Bergen, o dronă a fost raportată în apropierea micului aeroport Foerde care a fost închis temporar. Poliția a anunțat că nu a fost identificat niciun suspect.

Incidentul s-a produs după ce în ultimele săptămâni cel puțin șapte cetățeni ruși au fost reținuți pentru că au pilotat drone sau au fotografiat situri din Norvegia.

 

×
Subiecte în articol: drone Norvegia