x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la Soci: o "văduvă neagră" căutată cu disperare de serviciile ruse de securitate

Alertă la Soci: o "văduvă neagră" căutată cu disperare de serviciile ruse de securitate

22 Ian 2014   •   11:04
Alertă la Soci: o "văduvă neagră" căutată cu disperare de serviciile ruse de securitate

Serviciile ruse de securitate au publicat fotografia unei femei din Daghestan, bănuită că ar intenţiona să comită un atentat în perioada Jocurilor Olimpice din Soci şi care s-ar afla deja în oraş.

Este vorba despre o tânără în vârstă de 23 de ani, Ruzanna Ibragimova, văduva unui militant islamist ucis de forţele de securitate ruse, care ar fi intrat în Soci la începutul anului, în ciuda măsurilor dure de securitate instituite înaintea competiţiei care va debuta pe 7 februarie.

Potrivit poliţiei, cel puţin alte două femei sunt căutate, "văduvele negre" reprezentând o adevărată obsesie, cel puţin o astfel de teroristă-kamikaze fiind la originea atentatelor sinucigase produse la sfârşitul anului trecut la Volgograd şi soldate cu 34 de morţi.

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin, care a lansat una dintre cele mai ample operaţiuni de securitate din istoria JO, a discutat marţi cu omologul său american Barack Obama care i-a oferit sprijin logistic şi uman "total" pentru asigurarea securităţii pe perioada desfăşurării Jocurilor.

×
Subiecte în articol: vaduva nagra terorist-kamikaze soci