x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă pe aeroportul din Belfast, după descoperirea unui vehicul suspect

Alertă pe aeroportul din Belfast, după descoperirea unui vehicul suspect

31 Oct 2010   •   00:00

Poliţia şi experţii genişti au examinat sâmbătă un vehicul suspect parcat la Aeroportul internaţional din Belfast, unde a fost declanşată o alertă de securitate.

Vehiculul suspect, aflat într-o parcare de la aeroport care permite staţionarea de lungă durată, a fost descoperit sâmbătă după-amiază, relatează BBC News, citat de Mediafax.

Cursele aeriene nu au fost afectate de acest incident, însă călătorii au fost sfătuiţi să discute cu companiile aeriene pentru mai multe informaţii.

Alerta nu are legătură cu coletele-capcană descoperite vineri în avioane cargo din Dubai şi Marea Britanie, cu destinaţia Statele Unite.

Pe de altă parte, poliţia a informat că obiectul suspect descoperit sub un pod feroviar din comitatul Armagh, în Irlanda de Nord, era o bombă.

Ofiţerii afirmă că aceasta ar fi putut cauza "distrugeri şi răniţi" şi au acuzat "elemente laşe", fără a menţiona disidenţii republicani.

Geniştii militari au dezamorsat dispozitivul exploziv, descoperit într-un butoiaş de bere lăsat pe un drum din Lurgan, efectuând mai multe explozii controlate. Dispozitivul conţinea mai mult de 40 de kilograme de explozibile artizanale.

Mai multe familii care au fost evacuate din locuinţele lor vineri au primit permisiunea de a reveni.

×
Subiecte în articol: externe