x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă teroristă în Franța:Un bărbat care deținea o armă albă a fost arestat la Turnul Eiffel

Alertă teroristă în Franța:Un bărbat care deținea o armă albă a fost arestat la Turnul Eiffel

06 Aug 2017   •   11:30
Alertă teroristă în Franța:Un bărbat care deținea  o armă albă a fost arestat la Turnul Eiffel

Un bărbat care avea asupra lui o armă albă a fost arestat în timp ce încerca să forţeze unul din controalele de securitate la Turnul Eiffel din Paris, sâmbătă seara, către ora 23.30, a anunţat Societatea de exploatare a obiectivului (SETE), într-un comunicat difuzat duminică, transmite AFP.

Bărbatul a fost 'foarte rapid imobilizat şi arestat', precizează comunicatul. Nicio persoană nu a fost rănită.

Se pare că bărbatul era singur, iar motivaţiile sau circumstanţele tentativei sale nu sunt cunoscute, indică sursa citată.

Turnul Eiffel, care în cursul serii arbora culorilor clubului de fotbal PSG pentru a saluta sosirea jucătorului brazilian Neymar, primeşte vizitatori în toate zilele anului şi îşi închide porţile la ora locală 00.45 (22.45 GMT).

'Forţele de poliţie prezente au procedat la o verificare completă a locului şi au cerut evacuarea sa către ora 00.30', cu un sfert de oră mai devreme decât în mod obişnuit, menţionează comunicatul.

Societatea de exploatare salută faptul că 'procedurile de izolare a monumentului au fost perfect aplicate la sol şi pe etaje'.

Nu a fost comunicat numărul vizitatorilor prezenţi în momentul incidentului.

Franţa a fost vizată din ianuarie 2015 de un val de atentate jihadiste, soldate cu 239 de morţi, cele mai recente fiind îndreptate mai ales împotriva forţelor de ordine.AGERPRES

×
Subiecte în articol: alerta terorista franta