x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amazon va putea livra coletele cu ajutorul dronelor

Amazon va putea livra coletele cu ajutorul dronelor

05 Sep 2020   •   23:00
Amazon va putea livra coletele cu ajutorul dronelor

Amazon a primit aprobare de la Administraţia Federală Aeriană a Statelor Unite pentru a livra coletele cu ajutorul dronelor. Ideea i-a venit şefului executiv al Amazon în 2013. Timpul mediu de livrare al unui atfel de colet ar putea fi redus la 30 minute.

Drona complet electrică ar putea transporta până la 5 kilograme. Compania va folosi o dronă cu tehnologie avansată de conştientizare spaţială, care îi permite să evite contactul cu alte obiecte.

„Din cunoştinţele noastre, pe masa autorităţilor nu există un astfel de proiect. Livrarea cu drone Nu cred că îşi poate închipui cineva că livrările cu ajutorul dronelor ar putea fi mai ieftine decât livrarările normale şi ar trebui creat cadrul legislativ pentru a evita problemele care pot apărea”, spune Cornel Morcov, director comercial firmă curierat, referitor la momentul în care românii își vor primi coletele în acest fel.

„Suntem deschişi oricărei metode de livrare mai ales în beneficiul clientului nostru dar ţinând cont că avem foarte multe expediţii, în jurul a 250 de mii pe zi, ar îngreuna momentan metoda de livrare”, spune și Răzvan Bondoc, asistent manager firmă curierat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: amazon drona