x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul american în Siria agresat de susţinătorii regimului

Ambasadorul american în Siria agresat de susţinătorii regimului

30 Aug 2011   •   07:12

O inregistrare video postata luni pe blogul american The Cable il prezinta pe Robert Ford, ambasadorul american in Siria, in timp ce este agresat de sustinatori ai regimul lui Bashar al-Assad, relateaza AFP.

Ford este urmarit pana la masina, in timp ce un manifestant incearca sa il acopere cu un afis al presedintelui Assad. Ofiterii de securitate ai diplomatului il conduc apoi pana la masina.

Imaginile ar fi fost filmate inainte de 23 august, potrivit The Cable. Difuzate de un post de televiziune detinut de un apropiat al regimului, ele au fost prezentate in asa fel incat sa sugereze o situatie foarte tensionata.

Departamentul de Stat, contactat de AFP, nu a vrut sa comenteze secventa pentru moment. Totodata, autenticitatea documentului nu poate fi verificata.

Robert Ford a iritat regimul Assad pentru ca a efectuat o vizita prezentata pe larg de presa, in iulie, la Hama (centrul Siriei).

Dupa ce i s-a refuzat de mai multe ori permisiunea de a se deplasa din nou in tara, a luat initiativa, la 23 august, sa se intoarca in orasul Jassem (sud), fara sa informeze autoritatile.

Administratia Obama cere din 18 august demisia presedintelui sirian Bashar al-Assad

×