x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul francez la Sofia: Romii nu sunt deportaţi, ci îndrumaţi către rudele lor

Ambasadorul francez la Sofia: Romii nu sunt deportaţi, ci îndrumaţi către rudele lor

13 Sep 2010   •   00:00

Ambasadorul francez în Bulgaria, Etienne de Poncins, a declarat că Franţa nu îi deportează pe cetăţenii romi din România şi Bulgaria, ci îi "îndrumă către rudele lor", relatează Novinite.com, citat de Mediafax.



Într-un interviu pentru postul public bulgar de televiziune, ambasadorul s-a declarat nemulţumit de cuvântul "deportare", explicând că  măsurile adoptate de Franţa pentru expulzarea romilor în ţările de origine nu trebuie considerate drept deportare, ci mai degrabă ca o "îndrumare către rudele lor" a persoanelor care au încălcat legile.

Ambasadorul a explicat că cine vrea să stea mai mult de trei luni în Franţa ar trebui să îndeplinească anumite criterii. "Nu există standarde duble în legislaţia franceză", a precizat Poncins.

În opinia sa, principala problemă este integrarea romilor în Bulgaria . El a explicat că a vizitat mai multe cartiere de romi, iar condiţiile de acolo erau foarte proaste. "Bulgaria primeşte şi va primi multe fonduri pentru integrarea romilor şi ar trebui să le folosească eficient", a adăugat el.

Ambasadorul a apreciat că Sofia şi Parisul ar trebui să ceară Comisiei Europene o strategie pentru integrarea romilor.

×
Subiecte în articol: externe