x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Poloniei la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe după incidentul de la Varșovia

Ambasadorul Poloniei la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe după incidentul de la Varșovia

11 Mai 2022   •   16:35
Ambasadorul Poloniei la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe după incidentul de la Varșovia
Sursa foto: Agerpres

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Poloniei la Moscova în legătură cu incidentul de la Varșovia, când omologul său rus a fost stropit cu o substanță roșie de către persoanele care manifestau împotriva războiului din Ucraina, scrie Reuters.

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu o substanță de culoare roșie când a mers să depună flori la Cimitirul militar sovietic din Varşovia, cu ocazia Zilei Victoriei, care celebrează victoria din Al Doilea Război Mondial. 

"În ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Federaţia Rusă, ştim că ambasadorul polonez la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe rus", a declarat șeful diplomației de la Varșovia, Zbigniew Rau. Acesta mai precizează că Andreev a fost avertizat de autoritățile poloneze asupra riscului producerii unui incident din cauza protestelor anti-război din capitala Poloniei.

"Cu toate acestea, ceea ce s-a întâmplat nu schimbă în niciun fel poziţia noastră că reprezentanţii diplomatici ai ţărilor străine au dreptul la protecţie, indiferent cât de mult simţim nevoia să ne arătăm dezacordul faţă de politica guvernului pe care diplomaţii îl reprezintă", s-a scuzat Zbigniew Rau.

×
Subiecte în articol: Polonia Rusia