x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenintare - Franta, prinsa in santajul valului

Amenintare - Franta, prinsa in santajul valului

31 Aug 2004   •   00:00

Franta a lansat o campanie diplomatica fara precedent in incercarea de a-i salva pe cei doi jurnalisti francezi rapiti in Irak.

Din Egipt, ministrul de Externe, Michel Barnier, le sustine cauza, invocand pacea, toleranta si respectul pentru viata promovate de Islam, in timp ce secretarul general al ministerului se afla deja in Irak pentru a negocia cu rapitorii.

IN PERICOL. Corespondentul Radio France Internationale, Christian Chesnot, si reporterul ziarului Le Figaro, Georges Malbrunot, disparusera la data de 20 august. Imagini infatisandu-i pe cei doi au aparut abia duminica, pe postul de televiziune Al-Jazeera, cand rapitorii lor au cerut guvernului francez sa suspende legea care le interzice femeilor musulmane sa-si poarte traditionalele valuri la scoala sau la locul de munca. Soarta jurnalistilor este cu atat mai incerta cu cat teroristii nu au spus, ca in alte cazuri, ce ii asteapta in cazul in care Parisul nu indeplineste aceasta cerere. Negocierile privind eliberarea celor doi se anunta foarte dificile, intrucat Franta a raspuns ca in nici un caz nu va renunta la legea in cauza. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe