x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenintari - "Nu" pentru Romania?

Amenintari - "Nu" pentru Romania?

22 Apr 2005   •   00:00

Presa germana trage semnalul de alarma: Uniunea Crestin-Democrata din Germania ameninta ca nu va vota, in Bundestag, in favoarea aderarii Romaniei la UE, relateaza Deutsche Welle.

Potrivit purtatorului de cuvant al gruparii crestin-democrate pentru probleme europene in Bundestag, Peter Hinze, a declarat, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ca "Uniunea priveste cu scepticism aderarea Romaniei la UE". Ultima analiza asupra progreselor inregistrate de Romania in vederea aderarii la UE semnaleaza in continuare existenta coruptei, deficientele sistemului juridic - independent doar de la caz la caz, precum si ingradirea libertatii presei.

ALT RAPORT. Bundestagul ar trebui sa astepte urmatorul raport periodic despre progresele Romaniei inainte de a ratifica aderarea acesteia la UE, a declarat Hinze. Matthias Wissmann, presedintele Comisiei Bundestagului pentru Afaceri Europene, a afirmat, in acest context: "Guvernul federal nu-si poate permite superficialitate in privinta extinderii UE. Popoarele Europei sunt tot mai putin de acord cu aderarea unor noi candidati. Nu este intelept sa dam semnale incurajatoare unui candidat, care nu este inca gata pentru aderare". (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: externe