x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe America de Sud: Alerta in aer! Noua avioane aduse la sol!

America de Sud: Alerta in aer! Noua avioane aduse la sol!

17 Aug 2018   •   06:49
America de Sud: Alerta in aer! Noua avioane aduse la sol!

Nouă avioane au fost forţate sa isi modifice traseul de zbor în spaţiile aeriene din Chile, Argentina şi Peru din cauza unor ameninţări cu bombă despre care a fost informată Autoritatea aviaţiei civile din Chile (DGAC), a declarat jurnaliştilor directorul general al institutiei, Victor Villalobos Collao. 

 

Cel puţin două dintre aeronave erau operate de LATAM Airlines şi trei de Sky, ambele din Chile. Potrivit oficialului chilian, in total au existat 11 ameninţări, doua fiind insa fictive", iar  nouă vizau zboruril in executie. Toate avioanele au fost declarate ca fiind fără explozivi şi cel puţin unul a primit undă verde pentru a-şi relua zborul, a spus el. 

Collao a mai precizat că avertismentele au fost făcute la birourile LATAM, iar autoritatea aviaţiei civile şi poliţia încearcă acum să dea de urma originii lor. ''Întotdeauna avem o valiză sau două abandonate, asta e normal", a declarat el jurnaliştilor pe aeroportul din Santiago. "Dar acum  este un caz cu totul excepţional". 

Pentru patru dintre zboruri, Santiago, capitala Chile, era fie punctul de plecare, fie destinaţia. Plecata de pe aeroportul Arturo Merino Benitez din Santiago cu destinatia Antofagasta, spre nord, cursa Sky 162 a facut cale intoarsa. Zborul LATAM 2369, care efectua legatura intre Lima, capitala Peru si Santiago, a aterizat în oraşul peruan Pisco, a declarat DGAC. Ministerul Transporturilor din Peru a informat într-o declaraţie pe Twitter că nimeni nu a fost rănit şi o echipă de experţi în dezactivarea explozivilor a fost notificată. 

Un alt zbor Sky, 524, a decolat din oraşul argentinian Mendoza si a efectuat o aterizare de urgenţă în Santiago înainte de a se îndrepta spre Rosario în Argentina. Potrivit operatorului Sky, un alt avion al său, Flight 166, a fost oprit la sol din cauza unei ameninţări cu bombă.

Cursa LATAM 800, care a plecat din Auckland, Noua Zeelandă, a făcut o aterizare de urgenţă la Santiago. Fara a oferi alte detalii, Collao a spus că alte aeronave au fost verificate în Iquique, in nordul Chile, în Antofagasta şi Mendozai . 

AGERPRES

×