x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anesteziști italieni: Pacientul COVID-19 s-a schimbat. 7 din 10 din ATI sunt antivacciniști

Anesteziști italieni: Pacientul COVID-19 s-a schimbat. 7 din 10 din ATI sunt antivacciniști

04 Ian 2022   •   08:40
Anesteziști italieni: Pacientul COVID-19 s-a schimbat. 7 din 10 din ATI sunt antivacciniști
Sursa foto: Hepta

Șapte din 10 pacienți de la terapie intensivă sunt antivacciniști, iar jumătate - negaționiști, adică neagă existența COVID, spun anesteziștii intalieni.

„Față de acum un an, pacientul internat la terapie intensivă s-a schimbat: 7 din 10 sunt antivacciniști, jumătate dintre aceștia sunt și negaționiști, deci neagă nu doar vaccinul, ci însăși existența COVID și utilitatea tratamentului. Aceștia ajung acolo în condiții foarte grave, după săptămâni fără tratament sau cu pseudo-tratament. Și adesea, odată internați, refuză să le fie salvată viața. Rata de supraviețuire a pacienților COVID care ajung la terapie intensivă este în scădere față de acum câteva luni" - sunt cuvintele lui Antonino Giarratano, președintele Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă.

Acesta a declarat pentru agenția ANSA: „în trecut, doar bolnavii de cancer în fază terminală refuzau tratamentul, acum îl refuză persoanele care pot fi salvate. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată înainte. Sunt persoane care, știind că vor intra în stop cardiac, refuză ventilația mecanică sau hemodializa. Acum, în unele situații, refuză chiar și perfuziile sau oxigenul, pentru că ".

Pe lângă creșterea rapidă a internărilor, sunt și pacienți în stare gravă din cauza COVID care refuză internarea în secția de terapie intensivă sau să fie supuși unui tratament de menținere a vieții.

Într-un document al Societății italiene de anestezie, analgezie, resuscitare și terapie intensivă, denumit „pandemia și refuzul tratamentului de menținere a vieții", organizația subliniază că niciun tratament nu poate fi impus nimănui, chiar dacă este „salvator”. Chiar dacă au de-a face cu „negaționiști", angajații din sănătate trebuie să adopte o atitudine respectuoasă și să nu judece.

Până la finele acestei luni, Italia se așteaptă să atingă vârful valului Omicron.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pacienti covid