x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel a avut un accident la schi şi şi-a anulat întâlnirile oficiale

Angela Merkel a avut un accident la schi şi şi-a anulat întâlnirile oficiale

de Istvan Deak    |    06 Ian 2014   •   13:09
Angela Merkel a avut un accident la schi şi şi-a anulat întâlnirile oficiale

Cancelarul german Angela Merkel a suferit un accident la schi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, într-o conferinţă de presă preluată de presa germană şi agenţiile de presă internaţionale.

Merkel s-a rănit, căzând la schi fond, în timpul vacanţei de Crăciun, ceea ce a obligat-o să-şi anuleze întâlnirile prevăzute pentru această săptămână, a anunţat luni purtătorul de cuvânt.
“Cancelarul nu va putea onora anumite întâlniri prevăzute deja. Ea a suferit un şoc important în timp ce a căzut la schi fond, cu ocazia vacanţei de Crăciun, având fisură la oasele bazinului”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Tratamentul impune odihnă, Merkel fiind nevoită să stea cât mai mult posibil culcată şi să utilizeze asistenţă pentru a se putea deplasa, a explicat Seibert.
Cancelarul se va concentra pe un număr redus de întrevederi la Cancelarie şi la Berlin, iar restul de activităţi le va face de acasă, a mai detaliat purtătorul de cuvânt în conferinţa de presă citată de presa germană.

“Merkel este totalmente capabilă să lucreze şi să comunice. Ea va conduce, de exemplu, Consiliul de Miniştri de miercuri”, a precizat el, dând asigurări că gravitatea rănilor suferite nu necesită prezentarea de buletine de sănătate în mod regulat.

Purtătorul de cuvânt nu a dat multe detalii privind circumstanţele accidentului, care s-a petrecut în timpul vacanţei de sărbători, la sfârşitul lui decembrie, în Alpii elveţieni, la Engadin, regiune cu staţiuni de iarnă celebre precum St. Moritz sau Pontresina.

Acesta nu a precizat data exactă a accidentului sau dacă au fost implicate şi alte persoane, însă a dat asigurări că incidentul a avut loc “fără îndoială la viteză redusă”, o aluzie la dezbaterea privind viteza pilotului de Formula 1 Michael Schumacher, la momentul accidentului său de schi alpin.

Seibert a mai anunţat că vizita Angelei Merkel la Varşovia, prevăzută miercuri, unde urma să fie primită de premierul polonez Donald Tusk, a fost anulată, precum şi primirea noului premier luxemburghez, Xavier Bettel, la Berlin, joi.

Dar evident există întrebarea: de ce s-a aflat tocmai acum despre accident?

“Cancelarul a crezut la început că este vorba doar despre o contuzie mai serioasă, chiar dacă rana era deja foarte dureroasă, dar vineri a aflat de la medici că situaţia era ceva mai gravă decât o contuzie şi că, de fapt, era vorba despre o fisură. Acum urmează sfaturile specialiştilor, pentru a se putea vindeca în mod optim”, a explicat Seibert.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că doamna Merkel îi va contacta telefonic pe cei doi lideri cu care avea întrevederi pentru a-şi cere scuze şi pentru a găsi noi date la care vizitele pot fi reprogramate.

×
Subiecte în articol: angela merkel cancelarul german accident