x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel condamnă Rusia şi îşi exprimă solidaritatea cu Ucraina

Angela Merkel condamnă Rusia şi îşi exprimă solidaritatea cu Ucraina

03 Iun 2022   •   00:00
Angela Merkel condamnă Rusia şi îşi exprimă solidaritatea cu Ucraina

Fostul cancelar Angela Merkel a condamnat invazia Rusiei în Ucraina şi şi-a exprimat sprijinul pentru actualul guvern german, UE şi SUA în eforturile lor de a-l înfrunta pe preşedintele rus Vladimir Putin, în primul său discurs public din acest an după ce s-a retras din funcţie, potrivit EFE.

"Nu pot să omit din acest discurs referirea la încălcarea făţişă a dreptului internaţional de către Rusia", a declarat Merkel la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu, Rainer Hoffmann. "Războiul din Iugoslavia ne-a arătat deja în anii 1990 cât de fragilă este ordinea mondială", a mai spus ea în cursul acestei reuniuni desfăşurate miercuri seara într-un cadru restrâns, despre care media germane au relatat joi dimineaţă.

"Susţin eforturile guvernului german, UE şi SUA de a-i ţine piept lui Putin în acest război barbar", a afirmat Angela Merkel.

Merkel, care a ocupat funcţia de cancelar timp de 16 ani până în decembrie trecut, a declarat că nu va da sfaturi de pe margine guvernului german, dar a afirmat că sprijină eforturile executivului de a "pune capăt acestui război barbar", a declarat pentru Reuters un participant la eveniment.

Referitor la repercusiunile pe care le va avea războiul, ea a afirmat că acestea nu pot fi prezise cu precizie, dar că în orice caz vor fi profunde, evocând pericolul foametei în Africa.

 

×
Subiecte în articol: angela merkel