x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă sau informaţii din interior greşite? Episcopii italieni ştiau că s-a ales alt papă

Gafă sau informaţii din interior greşite? Episcopii italieni ştiau că s-a ales alt papă

14 Mar 2013   •   16:49
Gafă sau informaţii din interior greşite? Episcopii italieni ştiau că s-a ales alt papă

La 10 minute după ce Jorge Bergoglio a fost desemnat drept noul suveran pontif, cu numele de Francisc, presa primea un comunicat de presă prin care episcopii din Italia aduceau mulţumiri lui Dumnezeu pentru alegerea ca papă a cardinalului din Milano, Angelo Scola.

Comunicatul, semnat de monseniorul Mariano Crociata, exprima "bucuria şi mulţumirile faţă de Dumnezeu" pentru alegerea lui Angelo Scola. Comunicatul a fost trimis la ora 20:23, ora Italiei, cu doar 10 minute după ce cardinalul Joge Bergoglio fusese prezentat drept papa Francisc mulţimii din Piaţa Sfântul Petru.

Un alt comunicat, trimis la ora 21.08, ora Italiei, rectifica greşeala iniţială, acum episcopii arătâdu-şi gratitudinea pentru alegerea lui Bergoglio.

Cel puţin în presa italiană, Angelo Scola a fost dat drept favorit pentru ocuparea scaunului papal, în săptămânile care au precedat conclavul.

Există însă o adevărată tradiţie, în astfel de conclave, ca favoriţii să nu iasă niciodată suverani pontifi. De altfel, fenomenul este descris şi de un proverb italian: "Cel care intră în conclav papă, iese cardinal". 

×