x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită îi va deporta pe străinii care nu respectă normele Ramadanului

Arabia Saudită îi va deporta pe străinii care nu respectă normele Ramadanului

de Agerpres    |    01 Iul 2014   •   18:59
Arabia Saudită îi va deporta pe străinii care nu respectă normele Ramadanului

Străinilor începe să le fie greu în Arabia Saudită în perioada Ramadanului, lună sacră musulmană în care nu se poate bea, mânca, fuma şi nu se pot întreţine relaţii sexuale înainte de apusul soarelui.

Autorităţile saudite sunt în acest an deosebit de exigente în ceea ce priveşte respectarea normelor dictate de "sharia" (legea musulmană) şi chiar i-au ameninţat cu disponibilizarea şi deportarea pe cei care "nu respectă sentimentele musulmanilor".

Şi autorităţile Emiratelor Arabe Unite le-au cerut cetăţenilor străini să respecte normele Ramadanului însă fără a ajunge să ameninţe cu pedepse grele în cazul în care nu le vor urma întocmai, relatează marţi cotidianul spaniol ABC.

Anunţul saudit, făcut printr-un comunicat difuzat de agenţia de presă SPA, a fost primit cu preocupare într-o ţară ce găzduieşte nouă milioane de imigranţi, care se văd zilnic forţaţi să respecte nenumărate norme.

Acestea afectează în mod deosebit femeile, care nici măcar nu pot să conducă vehicule, să călătorească singure, să meargă la stadion pentru a vedea un meci de fotbal sau să se urce într-un leagăn. În plus, în timpul Ramadanului nimeni nu poate să mănânce, să bea ori să fumeze în locuri publice şi nici la serviciu. Norma este aceeaşi pentru toate ţările musulmane, însă unele sunt mai permisive. Arabia Saudită se evidenţiază tocmai ca fiind foarte restrictivă, adaugă cotidianul spaniol.

În Emiratele Arabe Unite, restaurantele locale nu îşi deschid porţile în timpul Ramadanului înainte de apusul soarelui. Fac excepţie câteva localuri ce servesc mâncare internaţională care sunt situate în centre comerciale şi care continuă să-şi servească clienţii conform programului obişnuit.

Singura măsură de precauţie pe care o iau ele este aceea de a trage cortine lungi şi opace pentru a nu fi văzuţi cei care nu renunţă la masa de prânz în luna sacră a musulmanilor.

×