x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană a lansat 15 noi atacuri aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic din Irak

Armata americană a lansat 15 noi atacuri aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic din Irak

de Agerpres    |    18 Aug 2014   •   21:26
Armata americană a lansat 15 noi atacuri aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic din Irak

Armata americană a anunţat luni că a lansat 15 atacuri aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic (SI) în apropiere de barajul strategic de la Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, informează AFP.

Loviturile aeriene au distrus nouă poziţii de luptă ale insurgenţilor, un punct de control, şase vehicule blindate, precum şi un tun antiaerian montat pe un vehicul, a afirmat comandamentul regional responsabil cu această regiune într-un comunicat.

Din 8 august, americanii au lansat în total 68 de atacuri aeriene în Irak, dintre care 35 au fost realizate în sprijinul armatei irakiene şi al forţelor kurde pentru recucerirea barajului de la Mosul, din nordul ţării.

Cu ajutorul acestor lovituri aeriene, forţele kurde au recucerit duminică barajul, cel mai mare din Irak, care furnizează apă şi electricitate în aproape toată regiunea.

Preşedintele american Barack Obama a informat duminică Congresul SUA în legătură cu aceste lovituri aeriene şi a dat asigurări că ele vor avea loc 'atât timp cât va fi necesar pentru recucerirea acestei infrastructuri cruciale'. 

×
Subiecte în articol: bombardament american statul islamic