x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 368: Armata ucraineană susține că a respins mai multe atacuri rusești la Bakhmut și în alte zone cheie

Război în Ucraina, ziua 368: Armata ucraineană susține că a respins mai multe atacuri rusești la Bakhmut și în alte zone cheie

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   06:40
Război în Ucraina, ziua 368: Armata ucraineană susține că a respins mai multe atacuri rusești la Bakhmut și în alte zone cheie
Sursa foto: Hepta

Armata ucraineană a anunțat că forțele rusești au lansat mai multe atacuri asupra liniilor sale defensive în mai multe regiuni, inclusiv în jurul orașului Bakhmut, situat în estul țării. Atacurile au fost respinse, susțin ucrainenii, potrivit CNN.

Rușii au făcut „mai multe încercări nereușite" asupra unui grup de așezări din zona care înconjoară Bakhmut, a anunțat sâmbătă armata ucraineană.

Zonele în care s-au dat lupte sunt Orikhovo-Vasylivka și Berkhivka, la nord-vest de Bakhmut, și Ivanivske și Pivnichne, la sud-vest.

Armata ucraineană mai susține că „inamicul continuă să încerce să străpungă apărarea și să cucerească Bakhmut" și anunță că șeful Grupului Militar de Est al Ucrainei, generalul Oleksandr Syrskyi, a vizitat unitățile care apără orașul și satele din jur.

„Ocupanții ruși și-au concentrat principalele eforturi pentru a cuceri Bakhmut și împrejurimile sale. Luptele au loc în jurul orașului și la periferia acestuia", au declarat reprezentanții Forțelor Terestre ucrainene pe Telegram.

Asalturile rusești au vizat și pozițiile ucrainene de la Kupiansk și Lyman, în regiunile Harkov și Donețk, a precizat Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: razboi ucraina atacuri rusești