x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova, sub asediu! Dronele au lovit un centru expozițional

Moscova, sub asediu! Dronele au lovit un centru expozițional

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   09:01
Moscova, sub asediu! Dronele au lovit un centru expozițional
Sursa foto: Twitter

O clădire din centrul Moscovei a fost lovită în timpul unui atac cu drone, provocând o explozie care s-a auzit în tot cartierul de afaceri al orașului, potrivit BBC.

Primarul Serghei Sobyanin a declarat că apărarea aeriană a doborât drona, iar resturile acesteia au căzut pe Centrul Expo din oraș.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de astfel de atacuri asupra capitalei ruse.

Imagini neverificate de pe rețelele de socializare păreau să arate un fum gros și gri care se ridica pe cerul nopții deasupra Moscovei.

Nu a existat niciun comentariu din partea Ucrainei, dar oficialii de la Kiev nu au recunoscut niciodată în mod oficial că au lansat atacuri asupra unor obiective din Moscova.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 04:00 (01:00 GMT), a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Acesta a precizat că, după activarea sistemelor de apărare antiaeriană ale orașului, drona „și-a schimbat traiectoria de zbor”, căzând pe o clădire nerezidențială de pe malul Krasnopresnenskaia, o zonă a Moscovei care găzduiește mai multe clădiri guvernamentale.

Acesta a adăugat că nu există deocamdată rapoarte privind victime.

Expo Center este un spațiu expozițional mare, folosit pentru conferințe și convenții, și este situat la mai puțin de 5 km de Kremlin.

Un martor care se afla în zonă a declarat pentru agenția de presă Reuters că atacul a provocat „o explozie puternică”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că resturile nu au provocat un incendiu, în timp ce Sobyanin a declarat că drona nu a provocat „daune semnificative” clădirii.

Agenție de presă de stat rusă, Tass, a relatat că unul dintre pereții exteriori ai centrului s-a prăbușit parțial, citând serviciile de urgență. Aceasta a precizat că suprafața afectată a fost de aproximativ 30 de metri pătrați..

Aeroportul Vnukovo din Moscova a fost, de asemenea, închis în urma incidentului, a precizat Tass, dar s-a redeschis la scurt timp după aceea.

Până la începutul acestui an, Moscova a rămas neatinsă de războiul din Ucraina, dar în ultimele luni a fost ținta unor atacuri cu drone.

Pe 30 mai, mai multe clădiri au fost avariate într-un val de lovituri.

La 30 și 31 iulie, două drone separate s-au prăbușit pe fațada de sticlă a unui zgârie-nori aflat la doar câteva sute de metri de Centrul Expo.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la acea vreme că războiul „se întoarce pe teritoriul Rusiei” și că acesta este un „proces inevitabil, natural și absolut corect”.

Cu câteva ore înainte de ultima lovitură de la Moscova, o dronă maritimă ucraineană a fost distrusă în timpul unei tentative de atac asupra flotei navale a Rusiei în Marea Neagră, a declarat Ministerul rus al Apărării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Moscova asediu drone