x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Assange: Aveţi un iPhone? Un Blackberry? Folosiţi Gmail? Aţi luat ţeapă!

Assange: Aveţi un iPhone? Un Blackberry? Folosiţi Gmail? Aţi luat ţeapă!

02 Dec 2011   •   10:13
Assange: Aveţi un iPhone? Un Blackberry? Folosiţi Gmail? Aţi luat ţeapă!

Creatorul Wikileaks, Julian Assange, sustine ca detinatorii de iPhone, Blackberry sau utilizatorii serviciului de mesagerie Gmail sunt spionati de guvernele lumii, firmele care furnizeaza echipamentele de spionaj necesare avand profituri de miliarde de euro.

Assange a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, studiind modalitatile de a imbunatati securitatea site-ului Wikileaks, a descoperit ca echipamentele care monitorizeaza smartphone-urile sau corespondenta prin gmail nu numai ca exista, dar se vand ca painea calda.

"Pentru dezvoltarea platformei noastre am facut o cercetare ampla pentru a descoperi care este cea mai buna tehnologie de securitate. Descoperirile au fost chiar remarcabile. Am lucrat pentru aceasta industrie in urma cu 10 ani si am ramas atent la dezvoltarea ei in ultimii ani. E un grup restrans, dar care are profituri de miliarde. Analiza aceasta in profunzime m-a facut sa descopar ca atentatul de la 11 septembrie 2001 a servit ca un fel de licenta pentru tarile europene, pentru SUA, Australia, Canada sau Africa de Sud sa dezvolte sisteme de spionaj care ne afecteaza pe toti", a spus Assange, care s-a adresat apoi direct celor prezenti la conferinta.

"Care dintre voi aveti un iPhone? Cine are un Blackberry? Cine foloseste Gmail? Ei bine, toti ati luat teapa! Reprezentantii industriei de securitate vand, in prezent, tarilor din intreaga lume sisteme de supravegere in masa ale tuturor acestor produse", a mai spus Assange.

×