x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astăzi a început Ramadanul. Timp de o lună, musulmanii de pretutindeni se vor ruga şi vor posti

Astăzi a început Ramadanul. Timp de o lună, musulmanii de pretutindeni se vor ruga şi vor posti

29 Iun 2014   •   09:36
Astăzi a început Ramadanul. Timp de o lună, musulmanii de pretutindeni se vor ruga şi vor posti

Musulmanii au început astăzi luna Ramadanului în majoritatea ţărilor din Asia, relatează AFP, potrivit Agerpres. În Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, 225 milioane de credincioşi din 250 milioane, grupurile islamiste au ameninţat că vor ataca barurile care continuă să vândă alcool sau care rămân deschise târziu noaptea în timpul Ramadanului.

Liderul Frontului pentru apărătorii islamului în capitala Jakarta, Salim Alatas, a anunţat că grupul său va supraveghea orice activitate imorală în timpul postului de Ramadan.

În Afară de Indonezia, Ramadanul în lumea musulmană în Asia a început în Malaezia, Afganistan, Filipine sau Sri Lanka.

Luna Ramadan este a noua lună din Hijri, calendarul islamic, şi durează 29 sau 30 de zile, în funcţie de an. Pentru musulmani, Ramadanul este luna postului şi cea mai importantă sărbătoare din lumea islamică, deoarece în această perioadă profetul Muhammad (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui) a primit revelaţia coranică, scrie oriens.ro.

În această perioadă de 30 de zile, musulmanii postesc pe tot parcursul zilei: se abțin de la consumul de alimente, fumat sau relaţii sexuale. Postul nu este obligatoriu pentru femeile gravide, bolnavii sau cei care călătoresc. Ramadanul este o cale de purificare a sufletului și o dovadă de credinţă, fiind de datoria oricărui musulman să îl respecte. Finalul acestei luni importante este marcat de sărbătoarea Eid ul-Fitr.

×
Subiecte în articol: ramadan musulmani post religios rugaciune