x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au întors pe Pământ după cinci luni

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au întors pe Pământ după cinci luni

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2023   •   10:20
Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au întors pe Pământ după cinci luni
Sursa foto: NASA

Echipajul de pe Stația Spațială Internațională s-a întors pe Pământ după cinci luni. În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei patru astronauți au aterizat în siguranță lângă Florida și au fost recuperați de navele de salvare.

Astronauții care alcătuiesc echipa Crew-5 de la bordul Stației Spațiale Internaționale au aterizat în Golful Mexic, în apropierea de Florida.

Capsula SpaceX Crew Dragon a plecat de pe stația spațială la ora 2:20 am ET. Nava spațială a efectuat apoi o manevră de întoarcere spre Pământ înainte de a intra în atmosferă și de a ateriza în largul coastei Tampa, Florida, imediat după ora 21.00 ET, potrivit CNN.

Navele de salvare au așteptat sosirea echipei și au recuperat capsula din ocean.

Cei patru membri ai echipajului, astronauții NASA Nicole Mann și Josh Cassada, astronautul Koichi Wakata de la Agenția de Explorare Aerospațială din Japonia și cosmonautul Anna Kikina de la agenția spațială Roscosmos, au fost lansați spre stația spațială la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon în luna octombrie a anului trecut. Aceștia și-au petrecut ultimele luni efectuând experimente de cercetare și operațiuni de întreținere a laboratorului vechi de două decenii.

Înainte de a pleca, astronauții Crew-5 au predat operațiunile echipei Crew-6, care a sosit pe stația spațială la 3 martie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×