x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   12:45
Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

Rusia a lansat un atac masiv cu drone vineri dimineața, lovind infrastructura critică din vestul și sudul Ucrainei și distrugând case private și clădiri comerciale din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au declarat oficiali citați de Reuters.

Forțele aeriene au declarat că au doborât 24 de drone "Shahed" din cele 40 lansate de Rusia, cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni care a vizat Harkov în nord-est, Odesa și Kherson în sud și regiunea Lviv de la granița Ucrainei cu Polonia în vest.

O rachetă X-59 a fost, de asemenea, doborâtă, au precizat forțele aeriene.

"Ne dăm seama că, pe măsură ce se apropie iarna, teroriștii ruși vor încerca să facă mai multe pagube. Vom răspunde inamicului", a declarat președintele Volodimir Zelenski în legătură cu atacul, adăugând că apărarea aeriană a fost activă în 10 regiuni diferite.

Oficialii spun că Ucraina se pregătește pentru o a doua iarnă de atacuri aeriene rusești asupra sistemului energetic, despre care avertizează că este mai vulnerabil decât anul trecut, deoarece are mai puține capacități excedentare și puține echipamente de rezervă.

Forțele aeriene au declarat că ultimele drone au fost lansate în mai multe valuri. Alertele aeriene în unele regiuni au durat câteva ore în timpul nopții.

Maksim Kozytskiy, guvernatorul din Lviv, a declarat că o instalație de infrastructură a fost lovită de cinci ori în timpul atacurilor asupra regiunii sale, dar nu a dat detalii despre pagube. El nu a raportat victime.

În regiunea învecinată Ivano-Frankivsk, a fost lovită o instalație militară, a declarat guvernatorul Svitlana Onishchuk.

Oleh Kiper, guvernatorul regional din Odesa, a anunțat un atac asupra unei instalații de infrastructură din regiunea de sud.

Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat că dronele au lovit infrastructura civilă și au provocat incendii în orașul Harkov și în apropierea acestuia. El a spus că opt persoane, inclusiv doi copii, au avut nevoie de ajutor medical din cauza stresului acut.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a declarat că opt case private, o clădire cu trei etaje, mai multe mașini și un atelier de reparații auto au fost avariate în timpul atacului asupra orașului Harkov.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac drone ucraina