x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri aeriene cu morți și răniți la Herson

Atacuri aeriene cu morți și răniți la Herson

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   23:28
Atacuri aeriene cu morți și răniți la Herson
Sursa foto: Hepta

Cel puțin o persoană a murit și altele au fost rănite sâmbătă, în timpul unor atacuri aeriene ale rușilor asupra suburbiilor orașului Herson.

O persoană a murit și două au fost rănite în timpul bombardamentele de sâmbătă, a anunțt un oficial prezidențial ucrainean, potrivit CNN.

„O femeie a murit din cauza rănilor și alte două persoane sunt în spital. Lovitura inamică a avariat clădirea școlii, a spitalului și a bisericii", a declarat Kyrylo Timoșenko într-o postare pe contul său de Telegram.

O altă lovitură a avut loc în Stepanivka, care se află la periferia orașului Herson, a precizat Timoșenko. Satul a fost atacat cu mortiere, iar un sediu folosit pentru acordarea de ajutor umanitar a fost lovit.

Iaroslav Yanushevych, șeful administrației militare din regiunea Herson, a declarat că și un azil a fost lovit în timpul atacului.

„Armata rusă a lovit centrul geriatric din Kherson din satul Stepanivka. Ocupanții au vizat în mod josnic o instituție care oferă asistență persoanelor în vârstă", a explicat Yanushevych.

Potrivit lui Yanushevych, „porțile au fost distruse, ferestrele și ușile au fost sparte, iar acoperișul și veranda au fost deteriorate. Din fericire, nu au existat victime sau răniți", a precizat oficialul ucrainean.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Herson atac aerian