x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri criminale ale rușilor în Ucraina! Un copil de doi ani, între victime

Atacuri criminale ale rușilor în Ucraina! Un copil de doi ani, între victime

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2023   •   11:15
Atacuri criminale ale rușilor în Ucraina! Un copil de doi ani, între victime
Sursa foto: Hepta

Bombardamentele puternice de vineri din Ucraina au ucis cel puțin nouă persoane. Sunt primele atacuri aeriene de amploare în aproape două luni. Zelenski promite „un răspuns corect” din partea Ucrainei și a lumii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹Atacurile de la primele ore ale dimineții, cele mai recente dintr-un val de atacuri rusești cu rachete și drone, au fost făcute în timp ce Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia.

În orașul central Uman, cel puțin șapte persoane au fost ucise și 17 rănite, când o rachetă a lovit o clădire de apartamente, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko.

Echipele de salvare s-au cățărat printr-o grămadă uriașă de moloz care fumega, iar salvatorii au fost văzuți transportând un sac cu cadavre pe o targă.

"La început, ferestrele au fost aruncate în aer, apoi a venit explozia", a declarat o rezidentă a blocului de apartamente.

În orașul Dnipro din sud-estul țării, o rachetă a lovit o casă, ucigând un copil de doi ani și o femeie de 31 de ani, a declarat guvernatorul regional Serhiy Lysak. De asemenea, trei persoane au fost rănite în atac.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 21 din cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia.

"Această teroare rusă trebuie să se confrunte cu un răspuns corect din partea Ucrainei și a lumii", a scris președintele Volodimir Zelenski pe Telegram: "Și o va face".

Nu este clar ce a vizat Rusia în atacurile de vineri, deși a lovit în mod regulat infrastructura civilă, inclusiv instalațiile energetice.

Moscova afirmă că nu vizează în mod deliberat civili, dar atacurile sale aeriene și bombardamentele au ucis zeci de mii de persoane și au devastat orașe și localități din Ucraina, notează Reuters.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina atacuri criminale