x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare de călătorie în Slovenia - Cod roșu de ploi torenţiale

Atenționare de călătorie în Slovenia - Cod roșu de ploi torenţiale

05 Noi 2014   •   19:07

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că Agenția pentru Mediu slovenă a emis un cod roșu de alarmă pentru ploi torențiale deosebit de abundente și pericol de inundații și alunecări de teren.
Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul Sloveniei, începând cu noaptea de miercuri, 5 noiembrie 2014.
Ploile vor afecta Slovenia începând cu partea de vest a țării, dinspre Italia, urmând să acopere treptat întreg teritoriul. Căderile de apă cele mai importante vor atinge 100l/m2, în zonele din nord-vest și vest. Și celelalte regiuni, inclusiv zonele centrale, de sud și zonele de coastă, vor cunoaște ploi abundente, cu valori cuprinse între 50-100 l/m2. În total, nivelul precipitațiilor din următoarele zile este așteptat să atingă 200-300 l/m2, în special în regiunile de munte și deluroase.
Ploile vor continua până sâmbătă, 8 noiembrie 2014, când se estimează că se va atinge maximul debitului râurilor și apelor interioare.
MAE recomandă celor care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente și să fie menținută vigilența în condiții grele de trafic. Recomandăm totodată să se circule în principal pe rețeaua de autostrăzi, pentru care nu s-a anunțat încă nicio restricție legată de vreme.
Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internațional).
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească site-ul MAE, rubrica “Sfaturi, alerte de călătorie” (http://www.mae.ro/travel-alerts) pentru informaţii actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

×