x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE / Statul Islamic revendică atentatul de la consulatul italian din Cairo

UPDATE / Statul Islamic revendică atentatul de la consulatul italian din Cairo

11 Iul 2015   •   19:47
UPDATE / Statul Islamic revendică atentatul de la consulatul italian din Cairo
UPDATE -  Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul de sâmbătă de la consulatul italian din Cairo care s-a soldat cu un mort şi nouă răniţi şi a făcut apel la musulmani să stea departe de "cuiburile de securitate", informează centrul de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), relatează AFP.

"Soldaţii SI au reuşit să detoneze o maşină capcană cu 450 kg de explozibili" în faţa consulatului Italiei, a afirmat gruparea jihadistă într-un comunicat publicat pe Twitter şi difuzat de SITE.

Explozia, produsă în jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), a distrus o parte din faţada consulatului care era închis la momentul atacului, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor nouă, dintre poliţişti sau simpli trecători.

Este primul atentat care vizează o misiune diplomatică de la începutul, în urmă cu doi ani, al unui val de atentate jihadiste în Egipt.

"Îi sfătuim pe musulmani să stea departe de aceste cuiburi de securitate care sunt ţinte legitime pentru mujahedini", se menţionează în comunicatul SI.

Atacurile cele mai sângeroase au avut loc în peninsula Sinai, vizând în primul rând forţele de ordine, şi au fost revendicate în majoritate de ramura egipteană a grupării SI.

Gruparea, care controlează mari teritorii în Irak şi Siria, a făcut apel la susţinătorii săi din alte ţări să atace interesele occidentale, notează AFP.

Știrea inițială -  Italia "nu se va lăsa intimidată" de atentatul produs în dimineaţa zilei de sâmbătă asupra Consulatului său de la Cairo, a declarat ministrul italian al afacerilor externe Paolo Gentiloni, precizând că nu există italieni printre victime, informează AFP.

"Nu există victime italiene în urma atacului împotriva consulatului nostru de la Cairo. Suntem aproape de persoanele afectate şi de personalul nostru. Italia nu se va lăsa intimidată", a notat ministrul pe contul său de Twitter.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cairo atentat Consulat italia