x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatul la adresa lui Putin ar fi putut fi doar o stratagemă de campanie electorală

Atentatul la adresa lui Putin ar fi putut fi doar o stratagemă de campanie electorală

de Mediafax    |    12 Mar 2012   •   13:52
Atentatul la adresa lui Putin ar fi putut fi doar o stratagemă de campanie electorală

Anchetatorii ucraineni nu au gasit dovezi privind pregatirea, in februarie, de catre doi suspecti arestati in Ucraina a unui atentat impotriva lui Vladimir Putin, a afirmat presa, relansand controversele din jurul acestui caz.

"Niciunul dintre detinuti nu a fost implicat, dupa toate probabilitatile, in pregatirea unui atentat terorist in Ucraina sau in Rusia", a declarat o sursa din cadrul fortelor de ordine ucrainene pentru agentia Interfax.

"Nu exista nicio dovada directa ca detinutii pregatesc un atentat terorist impotriva lui Vladimir Putin", a declarat o alta sursa citata de cotidianul Kommersant.

Contactate de AFP, serviciile secrete (SBU) care se ocupa de ancheta au refuzat orice comentariu.

Moscova a afirmat in februarie ca serviciile secrete ruse si ucrainene au dejucat un atentat al islamistilor ceceni impotriva lui Vladimir Putin, cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale din 4 martie, castigate de fostul agent KGB.

Complotul a fost descoperit in Ucraina si doi suspecti au fost arestati la Odessa (in sudul tarii), acestia avand legaturi, potrivit televiziunii ruse, cu liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus si "inamicul numarul unu" al Kremlinului, Doku Umarov.

Acest anunt, facut cu cateva zile inaintea votului, a generat scepticism in presa rusa, potrivit careia acesta a "picat bine" pentru mobilizarea electoratului.

Anchetatorii ucraineni apreciaza, la randul lor, ca presupusii teroristi se pregateau mai degraba sa atace instalatiile industriale, probabil gazoductele in Rusia, potrivit surselor citate de Interfax si Kommersant.

×
Subiecte în articol: atentat putin teroristi ceceni putin